Poslední ženou sekretariátu Sekce pro mládež ČBK, kterou jsme ještě nepředstavili, sedící spolu s Majkou v kanceláři je Veronika (Verča) Lehrlová.

Veronika Lehrlová 

Odkud pocházíš?
Pocházím z malebného městečka Přibyslav na Vysočině. Hrdě se hlásím ke královehradecké diecézi. Zvláště nyní, když mám 3 kolegy z diecéze ostravsko-opavské a 1 kolegyni z olomoucké arcidiecéze.

Co ty a sekretariát sekce pro mládež?
Pro práci na sekretariátu sekce pro mládež mě oslovil Jenda Balík v roce 2012 na CSM ve Žďáře nad Sázavou. To jsem již po dvouletém působení jako týmačka v IDCŽM Příchovicích věděla, že něco takového vůbec existuje.  Pozvání k této práci jsme přijala a nyní jsem již přes 4 roky vděčná za tuto možnost. Nejvíce mě obohacuje spolupráce s tolika schopnými a kvalitními lidmi.

Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou 2012
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou 2012 

 

Zážitek  Sekcí pro mládeže ČBK
Zážitků se sekcí pro mládež mám mnoho.

Všem akcím je společné to, že si vždy říkám, že ztrácíme veškeré své soukromí. Když máme zasedání Sekce a přespáváme na centru života mládeže, lehko se stane, že potkám Jendu Balíka v trenýrkách a v tílku jak klikuje, další kněz pracuje na gauči v naší ložnici a to že jsi po celém dni práce a cestování unavený, to opravdu nikoho nezajímá…

Ale věřím a vím, že všechny tyto společné chvíle a zážitky nám umožňují o to lépe spolupracovat a nebýt jen kolegové, ale i přátelé.

Veronika Lehrlová, br. Štěpán Novák, Anna Brabcová

Část týmu sekretariátu Sekce pro mládež ČBK 2016 (Veronika Lehrlová, br. Štěpán Novák, Anna Brabcová)